Tel.: +36 70 366-49-77  |  Email: info@kompletta.hu

Mobilbarát, keresőre optimalizált, gyors, hatékony megoldások

Kinek készül a honlap?


kinek készül a honlapAz első és legfontosabb kérdés: kinek készül a honlap? Mi a célközönség, kiket akar elérni, megszólítani, milyen tartalmat kell feltölteni?

Ezek azok az alapkérdések, melyekre a honlap tulajdonosának kell megadnia a választ.  Többnyire az egyszerű, jól átlátható, jól kezelhető honlapok a sikeresek. Azok, amelyek nem akarnak túl sokat, amelyek nem a fejlesztők tudásának reprezentánsai, hanem a célközönség számára tartalmaznak fontos információkat.

Gyakran esnek abba a hibába a honlapok készítői, hogy öncélú, hasznos funkciók nélküli elemekkel rakják tele, az egyébként hasznos tartalom nélküli honlapokat. Uralkodóvá válnak olyan látványelemek, amelyeknek semmi funkciójuk nincs, de arra nagyon alkalmasak, hogy lelassítsák az oldalt. Ezzel nem csak a látogatókat riasztják el, de a keresők számára is olyan tartalmat produkálnak, amit feldolgozva sok minden kiderül, csak a lényeg, a honlap eredeti funkciója nem.

A korszerű honlapok mobilbarát technológiája szinte csábítja a honlapkészítőt, hogy látványelemekkel tűzdelje tele a honlapot, azonban ez sokszor visszaüt, mert azért még mindig a tartalom a legfontosabb eleme egy honlapnak. Jó, releváns tartalom nélkül nincs siker. A keresőoptimalizálás alapja is ez: a tartalom, ami azoknak szól, akiket el szeretne érni a honlap.