Tel.: +36 70 366-49-77  |  Email: info@kompletta.hu

Mobilbarát, keresőre optimalizált, gyors, hatékony megoldások

Védd magad! – és a honlapod


A kapcsolati űrlapok gyakori, már-már kötelező elemei egy honlapnak. Az egyszerű, HTML kódban írott weblapon ugyan úgy alkalmazhatók, mint a legfrissebb, legújabb, mobilbarát megoldásokkal,  tartalomkezelővel készült honlapoknál. Azonban bármilyen is a honlap, a kapcsolati űrlap komoly problémaforrás lehet. Rosszindulatú támadások, végtelen számú kéretlen levelek kiindulópontja lehet.

Természetesen erre is van megoldás. Különböző kiegészítésekkel, script-tekkel védhetjük meg magunkat, és honlapunkat.

A legelterjedtebb, és közismert megoldás a captcha, ami a kezdeti „egyszerű” védelemből egyre komolyabbá vált. Majdnem tökéletes védelmet ad a támadó spambotok ellen.

Ennek egy továbbfejlesztett változata a Google által is használt reCaptcha, ami hasonló elven működik, de már biztonságosabb.

És van egy nagyon jó megoldás: a kvíz. Egy egyszerű kérdés feltétele az adatok küldése előtt, amit csak ember tud megválaszolni. Ennek további előnye: hogy érteni kell a kérdést (a magyart a világ összlakosságához képest kevesen beszélik), és tudni kell válaszolni is, tehát be kell írni a beviteli mezőbe az adott nyelven a helyes megoldást. (Ezt a fillérekért dolgoztatott indiai, vagy kínai munkavállalók sem tudják megtenni.)

Tehát: védd magad!reCaptcha

Kérdésed lenne? +36 70 366 49 77